Dostupni linkovi

Radončić i Dačić potpisali sporazum o readmisiji


Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisali su danas u Beogradu sporazum o readmisiji između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH kojim se reguliše vraćanje, odnosno predaja i prihvatanje lica čiji je ulazak ili boravak nezakonit, kao i protokol o njegovom provođenju.

Radončić i Dačić su se poslije potpisivanja sporazuma u Palati Srbija saglasili da je saradnja dva ministarstva, kao i Srbije i BiH u oblasti bezbjednosti veoma dobra.

Dačić je istakao da je sporazum o readmisiji jedan od preduslova za napredak u evropskim integracijama za zemlje u regionu i napomenuo da je MUP Srbije zainteresovan da sarađuje na svim nivoima sa svim bezbjednosnim službama u BiH.

"Srbija je životno zainteresovana da se BiH razvija, imamo specijalne veze sa Republikom Srpskom, ali smo zainteresovani i za dobre odnose sa Federacijom BiH i centralnim nivoom vlasti", rekao je Dačić.

On je naveo da je danas dogovoreno da se nastave periodični susreti resornih ministara Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, ističući da je saradnja u ovoj oblasti izuzetno važna budući da je riječ o centralnim zemljama u regionu, te zamolio Radončića da bude domaćin budućeg skupa.

Radončić je istakao da je na današnjem sastanku konstatovano da, naročito u oblasti bezbjednosti, postoji vrlo dobra saradnja i nema otvorenih pitanja.

BIH ministar je čestitao Dačiću na odluci Evropskog savjeta da do januara počne pristupne pregovore sa Srbijom.

XS
SM
MD
LG