Dostupni linkovi

Vučić: Cilj zemlja bez korupcije


Aleksandar Vučić
Prvi potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da postoji nulta tolerancija, politička volja i jasan politički cilj - zemlja bez korupcije i kriminala.

Vučić je na sastanku odbora spoljnih poslova parlamenata Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, istakao da je regionalna saradnja obaveštajnih službi, policija i tužilaštava podignuta na viši nivo, i da takva saradnja jača svaku od zemalja regiona i čitav region gura napred.

"Region više nije sigurno mjesto za pripadnike organizovanog kriminala", ocijenio je vicepremijer.

Prvi potpredsednik vlade je, u okviru predstavljanja Strategije za borbu protiv korupcije, naglasio da se u borbi protiv korupcije u Srbiji primenjuje nulta tolerancija i neselektivnost i da je neophodno da u toj borbi učestvuju sve bezbednosne institucije, jer bez njihove saradnje i koordinirane akcije nije moguće postići rezultat.

"Mi smo sada doneli Nacionalnu strategiju, postavili smo veoma visoke standarde i nadam se da ćemo imati snage da to što smo postavili u Strategiji i ispunimo", napomenuo je Vučić.

Vicepremijer Srbije kaže da su u procesu rješavanja slučajeva 24 sporne privatizacije od formiranja aktuelne vlade podignute prijave protiv 115 lica.

Ukupna materijalna šteta načinjena budžetu Srbije prema tim prijavama iznosi skoro 80 milijardi dinara, a stečena protivpravna imovinska korist je oko 60 milijardi dinara.

Vučić je rekao da je 89 osoba lišeno slobode, a Tužilaštvo je krivične prijave pokrenulo protiv tri bivša ministra, 11 bivših direkotra javnih preduzeća, jednog aktuelnog direktora javnog preduzeća i nekoliko sudija i tužilaca.
XS
SM
MD
LG