Dostupni linkovi

Državni revizori od sjutra u KAP-u


Predstavnici crnogorske Državne revizorske institucije(DRI) sjutra će, u petak, ući u Kombinat aluminijuma Podgorica KAP, saznaje Antena M.

Kako je saopšteno veći dio traženih informacija je prikupljen i danas dostavljen DRI, a sjutra će u KAP doći i predstavnik te institucije kako bi zajedno sa nadležnima KAP-a razjasnili sve nejasnoće i pitanja u dokumentaciji, te što brže prikupili i preostali dio dokumentacije.

“To će biti urađeno kako ništa ne bi nedostajalo, ili ostalo nerazjašnjeno”, javlja AntenaM.

Predstavnik Vlade u Odboru direktora Kombinata aluminijuma Nebojša Dožić je pozvao predstavnike Državne revizorske institucije da dođu u KAP i izvrše direktan uvid u dokumentaciju ove kompanije, objavila je Pobjeda.

On je potvrdio da su u KAP još ranije ušli pripadnici Uprave policije i da su i sada još tamo.

“U toku pripreme tražene dokumentacije iz Kombinata aluminijuma Podgorica za Državnu revizorsku instituciju, u KAP su ušli pripadnici Uprave policije, Sektora za privredni kriminal, i zahtijevali da saradnja s njima bude prioritet u odnosu na sve ostale obaveze dostavljanja informacija, što je u toku. Radi ubrzanja procedure u ovim uslovima, pozivam predstavnike DRI da dođu u Kombinat i izvrše direktan uvid u potrebnu dokumentaciju”, kazao je Dožić Pobjedi.

KAP u vlasništvu strane kompanije CEAC, od poečtaka ove godine krao je struju sa evropske energetske mreže, zbog čega je regovala evropska energetska institucija u Briselu.
XS
SM
MD
LG