Dostupni linkovi

Zagreb:Štrajk pijačnih prodavaca, Linić odbio da ih primi


Hrvatske tržnice i danas su prazne zbog štrajka trgovaca koji tvrde da na njihovim radnim mjestima nije moguće provesti fiskalizaciju, a prodavači sa zagrebačkih tržnica otišli su pred Ministarstvo financija gdje je oko tisuću njih čekalo da ih ministar Slavko Linić primi na razgovor.

No, pregovori nisu uspjeli. Ministar financija Slavko Linić odbacio je njihove prijedloge - da fiskalizacija zaobiđe hrvatske tržnice, pa su prodavači odlučili nastaviti sa štrajkom na tržnicama.

Predložili smo Liniću da se nađe prikladniji način oporezivanja zbog specifičnosti našeg posla, jer nitko od nas ne izbjegava plaćanje poreza, no Linić je to odbacio i zatražio od tržnica da ostvare tehničke uvjete i potrebnu infrastrukturu za uvođenje fiskalnih blagajni, rekao je novinarima predstavnik štrajkaša Nenad Peša.

Također, Linić je obećao da mjesec dana nitko neće nadzirati rad prodavača dok se ne ostvare traženi uvjeti. Sutra u 9 sati na Dolcu nastavljamo sa štrajkom, kada ćemo dogovoriti i način daljnjeg djelovanja, najavio je Peša.

Hrvatske tržnice su zbog štrajka prodavača, koji se protive fiskalizaciji, danas ponovno uglavnom prazne. Peša je pozvao trgovce i poljoprivredne prodavače iz cijele Hrvatske da se pridruže štrajku i tako pojačaju pritisak na vlast.

Nakon neuspjelih pregovora s Linićem nezadovoljnici su se ispred ministarstva mirno razišli.
XS
SM
MD
LG