Dostupni linkovi

Rekonstrukcija Vlade Srbije do 27. jula


Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je da očekuje da će rekonstrukcija Vlade Srbije biti završena do 27. jula.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je osnovni cilj Vlade Srbije bolja i jača ekonomija i bolji pravni sistem. Vučić navodi da je ekonomija Srbije ima male ali nedovoljne korake.

Vučić je potom kritkovao pojedine štrajkove i najave štrajkova u Srbiji iznoseći konkretan primer štrajka oružara u Kragujevcu.

"Ako ima onih koji znaju mogu i umeju bolje da rade posao od sadašnje Vlade, mi nismo rođeni u foteljama niti nam pada na pamet da političkom silom i medijskim spinovanjem ostanemo na vlasti ako postoje bolji od nas", rekao je Vučić.

Na pitanje da kaže nešto konkretnije o rekonstrukciji vlade i tome da li su vanredni izbori potpuno isključeni Vučić je rekao da je cilj Vlade Srbije stabilnost.

"Mi se ne rukovodimo partijskim i državnim interesima. Ne razmišljam o izborima ali ne isključujem tu mogućnost. Rekosnturkcija će biti obimna, ozbiljna i sveoubuhvatna i temeljna, što se tiče ljudi iz stranke koju vodim. I u tom smislu takvu vrstu odgovornsoti zahtijevaću od svojih koaliconih partnera, a oni će donostii svoje odluke".

Na pitanje da li se zapad protivi vanrednim izborima, prije svega SAD Vučić je rekao da ne zna da li se neko protivi ili je neko za izbore.

"Ne zanima me šta oni misle o tome, to je unutrašnja stvar zemlje Srbije".
XS
SM
MD
LG