Dostupni linkovi

Ranko Krivokapić kandidat za predsjednika PS OEBS-a


Šef crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić kandidat je za predsjednika Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (PS OEBS), saznaju Vijesti.

O predsjedniku PS OEBS-a glasaće se sjutra na sjednici godišnjeg zasjedanja ove međunarodne organizacije koje se održava u Istanbulu.

Ukoliko bi bio izabran za predsjednika PS OEBS, Krivokapiću bi pripala najveća međunarodna funkcija na koju je, od uvođenja višestranačja, izabran neki crnogorski političar.

Za sada Krivokapić ima jednog protivkandidata, šefa švedske delegacije pri PS Kenta Harsdeta kojeg podržava Nordijski savjet, odnosno Danska, Island, Norveška, Finska i Švedska.

Krivokapić, prema informacijama Vijesti iz njegovog okruženja, ima podršku nekoliko bivših predsjednika PS, na čiji predlog je i prihvatio inicijativu da, kao šef crnogorskog parlamenta i dugogodišnji član delegacije PS OEBS a, preuzme vođenje ovog tijela.

Krivokapić je, kako je naveo izvor Vijesti, dobio potpise podrške iz oko 40 država od ukupno 57 članica OEBS-a.

Da bi bio izabran za predsjednika PS OEBS-a potrebno je da većina od 323 člana ove skupštine podigne ruku za lidera Socijaldemokratske partije.
XS
SM
MD
LG