Dostupni linkovi

Simens ukida 1.700 radnih mesta


Njemački industrijski konglomerat Simens će, u okviru restrukturalizacije svog poslovanja u oblasti energetike, ukinuti približno 1.700 radnih mjesta.

Otpuštanja bi trebalo da se odnose na glavne proizvodne fabrike u mjestima Erlangen, Ofenbah i Milhajm na Ruru, prenijeli su njemački maediji pozivajući se na visoko pozicioniranog predstavnika kompanije.

U fabrici u Milhajmu gdje Simens proizvodi parne turbine bez posla će ostati 140 ljudi, tvrdi neimenovani izvor iz sindikata. Portparol grupe Simens je odbio da komentariše vijest, prenosi Tanjug.

To odjeljenje je u decembru saopštilo da planira da u okviru smanjenja troškova ukine 1,1 hiljadu radnih mjesta jer pokušava da poveća efikasnost u energetskom sektoru.

Energetsko odjeljenje proizvodi plinske i vetro turbine, kao i podmorske sisteme za isporuku električne energije naftnim platformama i elektranama.

Odjeljenje je prošlog mjeseca saopštilo da će zatvoriti svoju posljednju firmu koja posluje u oblasti solarne energije pošto nije uspjelo da je proda.

Poslovanje u oblasti energetike ostvaruje trećinu prometa grupe Simens i tokom naredne dvije godine će sa više od polovine učestvovati u planiranim uštedama od šest milijardi EUR.
XS
SM
MD
LG