Dostupni linkovi

U Sarajevu se nastavljaju protesti zbog JMBG-aNeformalna grupa građana "JMBG za sve" organizovaće danas od 10.00 sati u Sarajevu, protestno okupljanje naziva "Izađite i dajte im otkaz". Oni su se na takav potez odlučili jer vlasti u BiH u zadatom roku nisu usvojile zakon za izdavanje jedinstvenih matičnih brojeva građana.

Organizatori su nadležnim državnim institucijama vlasti, nakon demonstracija pokrenutih početkom ovog meseca, dali rok do 30. juna za usvajanje izmena Zakona o jedinstvenom matičnom broju građana BiH.

"Trebali su raditi posao za koji smo ih odabrali i za koji ih odlično plaćamo", navodi se u pozivu za protestno okupljanje.

Neformalna grupa građana "JMBG za sve" ističe da su političari "izneverili našu decu" i podsećaju da deca koja su rođena nakon 12. februara ove godine, ne mogu da dobiju lična dokumenta, a samim tim ni da budu izmešteni na lečenje u inostranstvo.

"Otkaz' je akcija masovne solidarnosti među građanima i građankama. 'Otkaz' je akcija koja će im pokazati da istinska moć pripada nama. U našim džepovima je moć. Jedna naša marka je moć. Neradnicima više ne želimo dati ni tu jednu marku. Izađite ispred Parlamenta BiH, ali i u svim gradovima širom Bosne i Hercegovine i dajte im otkaz", navodi se u saopštenju.

Zaključuje se da vlastima treba dati otkaz jer "ne poštuju glas građana i građanki i jer su zaboravili za koga bi trebalo da rade i ne poštuju ruke koje ih hrane". Organizatori apeluju na građane da ne troše novac i ne kupuju ništa kako se ne bi punili javni budžeti.
XS
SM
MD
LG