Dostupni linkovi

Rompej i Bilt sutra u Beogradu


Beogradu, gde će narednih dana boraviti više zvaničnika EU, posle odluke Saveta Unije da otvori pristupne pregovore sa Srbijom.

"U Beograd dolazim da bih čestitao i ohrabrio. Putujem sa pozitivnom porukom podrške Srbiji u nameri, ambiciji da postane članica EU", rekao je Van Rompej juče za Radio televiziju Srbije nakon što je Savet jednoglasno odlučio da najkasnije do kraja januara otvori pristupne pregovore sa Srbijom.

Kako je najavljeno u Beogradu, Rompej će se prvo sastati s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, zatim sledi sastanak dve delegacije, gde će u delegaciji Srbije biti i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade Suzana Grubješić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Predsednik Evropskog saveta sastaće se i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

U Beograd sutra stiže i ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt koji će se, kako je do sada najavljeno, sastati sa predsednikom Vlade Dačićem i šefom srpske diplomatije Ivanom Mrkićem.

Pogledajte

Skup desničara i kontraskup levičara zbog migranata u Beogradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
XS
SM
MD
LG