Dostupni linkovi

U Neumu otvoren osmi festival animiranog filma NAFF 2013.


U Hotelu "Sunce" u Neumu sinoć je otvoren 8. festival animiranog filma - NAFF 2013. koji će trajati do 5. jula, potvrdili su organizatori.

Tokom šest večeri projekcije gledatelji će imati priliku vidjeti 42 filma koja su ušla u takmičarski program. Pored toga, kroz tri programa panorame prikazat će se još dvadesetak značajnih ostvarenja animiranog filma.

Ove godine na Festival se prijavilo više od 400 filmova iz 42 zemlje, a najveći broj filmova stigao je iz Francuske, Španije i iz SAD-a. Svoj dolazak na Festival potvrdili su autori iz Španije, Francuske, Bugarske, Rusije, Latvije, Slovačke, Finske, Srbije i Mađarske.

Kao i proteklih godina glavni pokrovitelji Festivala su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za kinematografiju i vlada SAD-a, a očekuje se podrška i od Vijeća civilnih poslova i Federalnog ministarstva turizma i zaštite okoliša.

Ovogodišnji članovi stručnog žirija su: Jasna Žalica - glumica i profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu (BiH), Krešimir Šego - novinar i književnik - slobodni umjetnik (BiH), te Pencho Kunchev – autor i redatelj, predsjednik ASIFE Bugarske, član vijeća ASIFE, redovni profesor za animirani film na Univerzitetu u Sofiji.
XS
SM
MD
LG