Dostupni linkovi

EK: Ulazak Hrvatske u EU jasan signal za regiju


Pristupanje Hrvatske Evropskoj uniji 1. jula još jedna je prekretnica u izgradnji ujedinjene Europe i dokazuje da je europska perspektiva realnost ako se provedu potrebne reforme i ispune uslovi, objavila je u petak Europska komisija.

"To je također svjež dokaz transformacijske moći EU: rastrgana ratnim sukobom prije samo dva desetljeća, Hrvatska je danas stabilna demokracija sposobna preuzeti obveze članstva u EU-u i prihvatiti standarde EU", kaže se u priopćenju Europske komisije.

"Pristupanje Hrvatske dokazuje da je europska perspektiva realnost za one zemlje koje su čvrsto predane programu EU. Jasan je to signal za regiju: EU ispunjava svoje obveze ako se provedu potrebne reforme i ispunite uslove", dodaje se.

"Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji povijesni je događaj, koji zemlju vraća tamo kamo i pripada, u srce Europe. Radujem se doprinosu Hrvatske Uniji koji će biti priča o uspjehu – na dobrobit Unije, hrvatskog naroda i jugoistočne Europe u cjelini", izjavio je tim povodom predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.
XS
SM
MD
LG