Dostupni linkovi

Srbi uklonili prepreke sa puta Severna Mitrovica - Zvečan


Kosovski Srbi uklonili su u sredu prepreke sa magistralnog puta Severna Mitrovica – Zvečan koje su bile postavljene nakon izbijanja krize na severu Kosova u julu 2011. godine, javlja dopisnica RSE.

Šljunak koji se nalazio na nekoliko lokacija na magistralnom putu na izlazu iz Mitrovice prema Zvečanu uklonjen je a radnici uređuju ovaj deo puta koji je oštećen i kojim su automobili saobraćali usporeno.

Odluku o uklanjanju prepreka sa ovog magistralnog puta doneli su predstavnici opštine Severna Mitrovica, potvrdio je predsednik ove opštine Dragiša Vlašković, koji je istakao da su prepreke postale nefunkcionalne i da su ugrožavale učesnike u saobraćaju.

U Mitrovici su ostale još dve barikade od kojih je ona betonirana postavljena na severnoj strani glavnog ibarskog mosta najveća, a za koju je komandant KFOR-a Folker Halbauer izjavio pre nekoliko dana da je KFOR neće uklanjati, jer predstavlja politički simbol i da se kao takav mora i rešavati.

Još jedna od barikada koja opstaje već dve godine je barikada koja je postavljena na putu koji vodi prema tzv. istočnom mostu i multietničkom naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Mitrovice.

Srbi na severu Kosova postavili su barikade u julu 2011. godine kada su specijalne jedinice kosovske policije “Rosu” pokušale da preuzmu dva prelaza na severu Kosova- Brnjak i Jarinje.
XS
SM
MD
LG