Dostupni linkovi

Vijeće ministara BiH zasijeda u Sarajevu


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda sazvao je za danas sjednicu na kojoj bi se trebali pojaviti hrvatski i srpski ministri koji su zajedno sa zastupnicima napustili rad prije 20 dana iz sigurnosnih razloga zbog blokade zgrade institucija BiH tokom protesta zbog JMBG.

Kako je potvrđeno za medije u Mostaru nakon dobivenih policijskih izvještaja i garancija o sigurnosti, ministri su odlučili nastaviti održavati sjednice Vijeća ministara i upravo će prva sjednica nakon pauuze biti posvećena analizi sigurnosne situacije.

Svim ministrima će se predstaviti izvješća Uprave za koordinaciju policijskih tijela o događanjima ispred zgrade zajedničkih institucija, zaključci nedavnog Izvršnog obavještajnog odbora koji je zatražio dodatne policijske garancije sarajevske kantonalne policije kao i policije Federacije BiH.

Na dnevnom redu su i zaključci Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH koji su ocijenili da su ove institucije zakazale u osiguravanju slobode kretanja najviših državnih dužnosnika i sprječavanju izgreda.

Iz ureda predsjedavajućeg Bevande su izvijestili i da će se nakon sjednice o sigurnosti održati nova sjednica posvećena toku pregovora radi zaključivanja Protokola uz Privremeni sporazum o trgovini i trgovinskim pitanjima između Europske unije i Bosne i Hercegovine kako bi se uzelo u obzir pristupanje Hrvatske EU-u.
XS
SM
MD
LG