Dostupni linkovi

Protest pristalica Berluskonija



Pristalice bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija organizovali su protest u Rimu pošto je proglašen krivim za plaćanja seksualnih usluga maloletnoj prostitutki i zloupotrebu položaja.

U okviru "slučaja Rubi" (mladoj Marokanki Karimi el-Marug), 76.godišnji Berluskoni je optužen za umešanost u maloletničku prostituciju tokom zloglasnih "bunga-bunga" žurki u njegovoj vili 2010. i za zloupotrebu službenog položaja prilikom pokušaja njihovog prikrivanja.

Pored sedam godina robije, jučerašnjomm presudom Berluskoniju se zabranjuje da, do kraja života, vrši bilo koju državnu funkciju.

"Ovo je nasilna rečenica. Pružiću otpor progonu. Bio sam ubeđen da ću biti oslobođen (optužbi)", izjavio je Berluskoni posle izricanje jučerašnje presude.

ANSA navodi da su mnogi zabrinuti da krhka stabilnost bez presedana italijanske koalicione vlade sada u opasnosti zbog pravnih nevolja Berluskonija, koji je zapretio da će povući podršku vladi.

Pripadnici njegove stranke Narod slobode obećali su da će masovno istupiti iz vlade ukoliko njihovom lideru bude potvrđena, od više pravne istance - Kasacionog suda, presuda kojom mu se zabranjuje obavljanje državne funkcije.
XS
SM
MD
LG