Dostupni linkovi

Tužilac:Uzrok nesreće u kanjonu Morače još nepoznat


Mjesto nesreće u kanjonu Morače
Mjesto nesreće u kanjonu Morače
Još nije utvrđen uzrok nesreće u kojoj je poginulo 18 rumunskih državljana, čiji je autobus sletio u kanjon Morače, rekao je osnovni državni tužilac u Podgorici Vojislav Grujić.

On kaže da je sigurno jedino da je u vrijeme kada se nesreća dogodila put bio klizav zbog kiše.

"Izvlačenje olupine autobusa planirano je za danas u 17 sati. Uzrok nesreće utvrdićemo u daljem postupku angažovanjem vještaka saobraćajne struke koji je od sinoć na licu mjesta”, rekao je Grujić novinarima.

Prema njegovim riječima, dodatno će biti proveden i postupak s ciljem otkrivanja svih potrebnih parametara radi utvrđivanja uzroka saobraćajne nesreće.

"Tek nakon što se utvrde sve činjenice koje se odnose na stanje puta i brzinu kretanja autobusa u trenutku nesreće, ali i nakon tehničkog pregleda autobusa, znaće se i uzrok", naveo je Grujić.

U jednoj od najvećih drumskih nesreća u Crnoj Gori, koja se juče oko 17 sati dogodila na magistralnom putu Podgorica - Kolašin poginulo je 18 turista iz Rumunije, dok je povrijeđeno 32 putnika autobusa koji se sa mosta Grlo sunovratio u kanjon Morače.

Četvoro od 29 teško povrijeđenih rumunskih turista nalazi se u životnoj opasnosti, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Crne Gore.
XS
SM
MD
LG