Dostupni linkovi

Od Krivokapića zatraženo izjašnjavanje o privođenju aktivista MANS-a


Opoziciona partija Pozitivna Crna Gora zatražila je od predsjednika Skupštine, Ranka Krivokapića, da na prvoj narednoj sjednici Kolegijuma zauzme stav u vezi sa privođenjem aktivista Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zbog performansa koji su u petak održali ispred parlamenta.

Zamjenik šefa Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore, Srđan Perić, reako je da se radi o činjenju koje je nastupilo zbog reakcije na zakonsko rješenje koje je usvojeno na Skupštini, a kojim je porez na dodatu vrijednost (PDV) povećan sa 17 odsto na 19 odsto.

“S obzirom da su 21. juna, zbog preformansa koji je održan ispred Skupštine, privedeni aktivisti MANS-a, uključujući i izvršnog direktora Vanju Ćalović, molimo Vas da na prvoj narednoj sjednici Kolegijuma zauzmete stav s tim u vezi”, navodi se u zahtjevu upućenom Krivokapiću.

Aktivisti MANS-a, njih šest, biće saslušani 8. jula kod sudije za prekršaje.

Na performansu ispred Skupštine, posvećen usvajanju "Zakona o PDV-u - Poreza za KAP" aktivisti MANS-a su prosuli farbu koja simbolizuju krv optužujući Krivokapića da je najodgovorniji što je PDV povećan.
XS
SM
MD
LG