Dostupni linkovi

Krivične prijave protiv odgovornih za krađu testova


Policija će danas podneti krivične prijave protiv odgovornih za krađu testova za malu maturu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Upravi kriminalističke policije.

Krivične prijave u saradnji sa Tužilaštvom biće, kako je rečeno, podnete kako protiv onih koji su odgovorni za krađu testova, tako i protiv onih koji su odgovorni za prikrivanje te krađe.

Tanjugu je rečeno da podnošenjem tih krivičnih prijava neće biti završena priča oko krađe testova.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je juče da je osoba koja je iz štamparije "Službenog glasnika" iznela testove srpskog jezika i matematike za maturante osnovne škole te testove distribuirala preko "određenih prijatelja i rođaka".

Veljović je, novinarima u Novom Sadu, rekao da je to stvar dalje istrage policije i tužilaštva i da se posao nastavlja.

On je naveo da je policija u slučaju krađe testova obavila svoj posao i da je identifikovala osumnjičenu osobu, koja je potom objasnila kako je iznela originalne testove iz štamparije.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je prekjuče da je rešen slučaj krađe testova i da je ustanovljeno da je radnik u štampariji "Službenog glasnika" sa inicijalima J.M. u periodu od 5. do 12. juna iz tog preduzeća izneo originalne testove.

Dačić je rekao i da je osumnjičeni praktično priznao krađu testova koja se smatra krivičnim delom, kao i da se sumnja da je u tom krivičnom delu bilo više pomagača.
XS
SM
MD
LG