Dostupni linkovi

Parlamentarci iz RS danas odlučuju hoće li se vratiti na posao u Sarajevu


Na Jahorini će danas biti održan sastanak predstavnika političkih partija iz Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH na kojem će biti razgovarano o daljem radu predstavnika RS u institucijama BiH nakon protesta ispred zgrade Parlamenta BiH 6. juna u Sarajevu.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Boško Tomić potvrdio je Srni da će na sastanku učestvovati zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorad Živković, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, predsjednici poslaničkih klubova i vjerovatno određeni broj poslanika.

"Nakon što dobiju informaciju, učesnici sastanka sagledat će trenutno stanje i zauzeti stav kako dalje", naveo je Tomić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 14. juna Informaciju o političko-bezbjednosnim aspektima dešavanja u vezi sa blokadom objekata institucija BiH u Sarajevu, kao i zaključke klubova SNSD, DNS i SP-PUP kojima se traži obezbjeđenje institucionalnih i personalnih garancija za sigurnost poslanika, delegata i zaposlenih u tim institucijama.
XS
SM
MD
LG