Dostupni linkovi

Dodik dao saglasnost za potpisivanje ugovora s HrvatskomPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je dao saglasnost da se potpišu ugovori BiH s Hrvatskom o graničnim prelazima i pograničnom saobraćaju, kako
građani i privreda BiH ne bi trpeli veću štetu pošto Hrvatska 1. juna postane članica Evropske unije.

"Dao sam saglasnost da se usvoje ti ugovori, svesni manjkavosti u proceduri i rešenjima, ali i toga da bi njihovo neusvajanje napravilo veće probleme. Zato smo išli sistemom manje štete", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je upozorio da u sve naredne pregovore treba uključiti predstavnike RS jer se u suprotnom "rizikuje da nema dogovora u BiH".

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović juče je osporio ugovor BiH i Hrvatske o graničnim prelazima i pograničnom saobraćaju, navodeći da je on potpisan bez saglasnosti RS.

On je odbacio tvrdnju ministra bezbednosti BiH Fahrudina Radončića da Ustav BiH ne poznaje kategoriju entitetske zastupljenosti u međudržavnom poslovima u vezi s granicom. Predsednik RS je podsetio da "bez RS, ni BiH nije u punom kapacitetu".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG