Dostupni linkovi

Đukanović:Biće usvojene dopune ustava koje traži EU


Milo Djukanovic

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je da je danas u Briselu obavestio evropskog komesara Štefana Filea o snažnim nastojanjima vlade da kroz ustavne dopune i parlamentarno-sudsko rasvetljavanje političkih afera osnaži vladavinu prava u Crnoj Gori u cilju otvaranja ključnih poglavlja u pregovorima o članstvu s EU.

Đukanović je novinarima rekao da skupština i pravosudni organi uveliko rade i na rasvetljavanju takozvabne "afere snimak", na čemu je u poslednjoj poruci Podgorici instistirao i komesar File.

Crnogorski premijer je dodao da skupštinski i sudski organi treba da saslušaju svedoke i utvrde činjenice "kako bi se došlo do objektivne slike o dimenzijama političkog problema te afere".

"Afera snimak" se tiče snimaka sa zatvorenog sastanka vladajuće stranke u Crnoj Gori, iz kojih se moglo zaključiti da postoji zloupotreba državnih sredstava u partijske svrhe.

Đukanović je rekao da veruje da će do kraja jula biti obezbeđena dvotrećinska većina u crnogorskom parlamentu s ciljem da se usvoje ustavne dopune, koje je zatražila Venecijanska komisija Saveta Evrope.
XS
SM
MD
LG