Dostupni linkovi

Asad: Odlazak sa vlasti izdajaOdlazak s vlasti u trenutnoj situaciji, sirijski predsednik Bašar al Asad ocenio je kao jednaku nacionalnoj izdaji.

"Ako je, u Ženevi, moguće da se zaustavi krijumčarenje oružja i prodor ekstremista u Siriju, onda će to biti uspešan početak procesa rešenja i dovesće do smanjenja tenzija", rekao je Asad u u intervjuu za nemački list Frankfurt Algemajne Cajtung.

"Ićicemo u Ženevu i imaćemo razgovore sa Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskom, Velikom Britanijom i njihovim sledbenicima Turskom, Katrom i Saudijskom Arabijom, kao i onih koji sebe nazivaju opozicija u inostranstvu, a (ustvari) su njihove sluge", primetio je Asad, prenela je lokalna novinska agencija SANA.

Sirijski predsednik je rekao da te zemlje koje "podržavaju formiranje terorističkih (vojnih) jedinica", otežavaju organizaciju takve mirovne konferencije i da Damask priznaje pravo na opoziciju, ali koja "ne uzima oružje u ruke i nema ništa sa terorom".

Komentarišući zahtev Zapada da Asad treba da ode sa vlasti u Siriji, sirijski predsednik je rekao da odluka takve vrste u trenutnoj situaciji, bila bi jednaka nacionalnoj izdaji.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG