Dostupni linkovi

Beograd i Priština razmijenili oficire za vezu


Dejan Pavićević
Beograd i Priština razmijenili u podne oficire za vezu, Dejan Pavićević stupio je na dužnost u Kancelariju EU u Prištini, a Ljuljzim Peci u Beogradu.

Peci, kojije stupio na dužnost po dolasku u sedište Misije EU u Srbiji obratio se novinarima, poželevši im "dobar dan" na srpskom, albanskom i engleskom, a zatim je obraćanje natavio na srpskom.

"Ovo je veoma značajan dan što se tiče normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Očekujem otvoren i dobru saradnju srpskih državnih institucija i ovde sam da dam svoj prilog normalizaciji odnosa između naše dve zemlje", rekao je Peci.

Poslije kratke izjave Pecija nijesu bila dozvoljena pitanja novinara.

U Prištini je istovremeno stupio na dužnost oficira za vezu Vlade Srbije sa Prištinom Dejan Pavićević, koji je stigao u u sjedište Kancelarije EU na Kosovu.

Time je zvanično izvršena razmena oficira za vezu, što je jedan od rezultata pregovora srpskog i kosovskog premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija.

Pavićević je prvi predstavnik Vlade Srbije koji je stacioniran u zgradi Kancelarije EU na Kosovu a kako je ranije rekao, prvenstveno će raditi na implementaciji sporazuma postignutih tokom briselskog dijaloga, a ni on ni Peci nemaju diplomatski status.
XS
SM
MD
LG