Dostupni linkovi

Dačić potvrdio susret Srbije i Kosova u Briselu 20. juna


Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da će 20. juna biti održan sastanak Beograda i Prištine na najvišem nivou, zajedno sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton,
posle koga će ona u pismu članicama EU konstatovati šta je sve primenjeno i urađeno u vezi sa Briselskim sporazumom dve strane.

"Sledeće nedelje, 20. juna će biti održan sastanak na najvišem nivou sa (visokom predstavnicom EU) Ketron Ešton, nakon čega bi Ešton zajedno sa (evropskim komesarom za proširenje) Štefanom Fileom trebalo da pošalje pismo državama članica EU gde bi ona konstatovala šta je sve implementirano i urađeno, a sve u cilju dobre pripreme da Savet EU donese pozitivnu odluku o početku pregovora o članstvu Srbije u EU", rekao je Dačić u Njujorku.

On je novinarima posle sastanaka sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, ambasadorom Britanije, trenutno predsedavajuće Savetom bezbednosti UN Lajalom Grantom i ambasadorom Rusije u UN Vitalijom Čurkinom ukazao da je zato današnja sednica UN, na kojoj će biti predstavljen novi tromesečni izveštaj Bana o stanju na Kosovu, "prilika da se još jednom ukaže na veliki značaj sporazuma koji je postignut, ali takođe i obavezu međunarodne zajednice da bude garant onoga što je dogovoreno".

Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri izjavila je juče da novi plan o sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine treba da bude potpisan do 20. juna.
XS
SM
MD
LG