Dostupni linkovi

Brisel: Sutra nastavak pregovora o pravosuđu, policiji, izborima


Pregovori Beograda i Prištine o rešenjima za policiju, pravosuđe, zajednicu i izbore srpskih opština na Kosovu koji su do večeras vođeni u Briselu na političkom i stručnom nivou, biće nastavljeni sutra.

Učesnici pregovora nisu dali nikakve izjave medijima, prenosi Beta.

Razgovori o pravosuđu i izborima, koji treba da omoguće uspostavljanje zajednice srpskih opština na temelju Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograd-Priština, obuhvataju i ključno pitanje amnestije.

U timu Beograda su direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, sutra će se u timu priključiti Marko Djurić, savetnik predsednika Srbije, a u pregovorima, koji se odvijaju u četiri radne grupe, učestvuju i zvaničnici ministarstava pravde i unutrašnjih poslova.

Tim Prištine, prema kosovskim izvorima, predvodi potpredsednica Vlade Edita Tahiri.

Ona je medijima u Prištini izjavila da novi plan o sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine treba da bude potpisan do 20. juna.

"Trenutno smo u fazi postizanja sporazuma u vezi s detaljnim planom sprovođenja, a od trenutka kada se postigne trojni sporazum (zajedno s EU), koji treba da bude postignut na nivou premijera, počinje sprovođenje u praksi", rekla je potpredsednica Vlade Kosova.

Prema njenim rečima, to bi moglo biti rešeno između 17. i 20. juna.
XS
SM
MD
LG