Dostupni linkovi

Putin bi mogao pružiti azil Snowdenu


Rusija će razmotriti mogućnost davanja azila Amerikancu Edwardu Snowdenu koji je razotkrio javnosti da američki obavještajci masovno nadziru komunikacije, bude li to zatražio, rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Bivši zaposlenik CIA-je, 'zviždač' koji je svijetu otkrio podatke o tajnom američkom programu nadzora telefona i interneta, nestao je iz hotela u Hong Kongu, gdje je posljednji put viđen. Njemačka vlada objavila je kako će od američke administracije zatražiti odgovore na pitanja o programu špijuniranja putem interneta.

U međuvremenu je Google, putem pisma na svome blogu, zatražio od američkog ministarstva pravosuđa dopuštenje da objavi ukupan broj zahtjeva za informacijama o nacionalnoj sigurnosti koje je zatražila američka vlada u nadi da će time pokazati da vladi nije omogućio 'neograničen pristup' podacima svojih korisnika. Google je jedna od devet velikih internetskih kompanija s kojih je američka Nacionalna sigurnosna agencija izravno skidala podatke putem programa Prizma.
XS
SM
MD
LG