Dostupni linkovi

Otpušten Snouden



Američka kompanija "Buz Alen" saopštila da je otpustila Snoudena koji je odavao tajne američke programe za nadgledanje Internet i telefonskih podataka.

"Snouden, koji je godišnje zarađivao 122.000 dolara, otpušten je 10. juna 2013. zbog toga što je prekršio etički kodeks i poslovnu politiku firme", poručila je američka vojna konsultantska kompanija "Buz Alen" u saopštenju.

“Novinski izveštaji o tome da je on dostavljao poverljive informacije su šokantni i ako su tačni, njegov postupak predstavlja teško kršenje kodeksa ponašanja i suštinskih vrednosti naše kompanije", navodi ova kompanija.

Prema ranijim izveštajima, Snouden je zarađivao 200.000 dolara godišnje, a iz saopštenja kompanije "Buz Alen" nije jasno da li je to tačno niti da li je Snouden dobijao bonuse na platu od 122.000 dolara.

Kompanija je saopštila da će sarađivati sa američkim vlastima u istrazi o narušavanju bezbednosti u Agenciji za nacionalnu bezbednost, gde je Snouden radio protekla tri meseca kao predstavnik "Buz Alena".
XS
SM
MD
LG