Dostupni linkovi

Cvijanović: U petak zaključci o blokadi zgrade bh. institucija


Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je nakon održane radno konsultativne sjednice Vlade RS, da je materijal za posebnu sjednicu Narodne skupštine u vezi sa blokadom objekta zajedničkih institucija BiH već pripremljen i da bi Narodna Skuština već u petak 14. juna trebala definisati sve buduće korake kad je u pitanju ponašanje predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima BiH, javlja dopisnik RSE iz Banjaluke.

˝Analizirajući sve podatke do kojih smo došli, dobili smo potvrdu za sve ono što smo ranije govorili, a to je da je u pitanju jedna orkestrirana kampanja koja je vođena tamo i sasvim je jasno da nema nikakve veze sa jedinstvenim matičnim brojevima. Sasvim je jasno da je postojala namjera da se kriza prelije na Republiku Srpsku˝, ističe Cvijanović.

Cvijanović je napomenula i da ukoliko bude namjera da se sjednice Savjeta ministara ili nekog drugog foruma održavaju putem video linka, vlada je spremna i na tu mogućnost.

Kada je u pitanju problem porodice Vulić iz Banjaluke koji već više mjeseci vode bitku sa banjalučkim biznismenom Milom Radišićem oko svog zemljišta, premijerka je istakla da je vlada napravila radnu grupu koja će utvrditi istinu.

"Mislim da ćemo doći do dobrog rješenja, jer umjesto obmanjivanja ili pravljenja javne predstave moramo da vidimo u čemu je stvarni problem i šta jeste, a šta nije tačno", naglasila je Cvijanovićeva.

Studenski protesti najavljeni za srijedu 12. juna prema riječima Cvijanovićeve jesu legitimno pravo svakog građanina da javno iskaže svoje nezadovoljstvo, ali da zahtjevi studenata prelaze sferu koja se tiče studenskog standarda i ulaze u domen politike.
XS
SM
MD
LG