Dostupni linkovi

Kabul: Napad na aerodrom, sedam žrtava


Sedam talibana, medju kojima je bilo i bombaša samoubica, napali su rano jutros aerodrom u Kabulu i svi napadači su poginuli.

Još nema izveštaja o žrtvama među civilima i snagama bezbednosti, saopštila je avganistanska policija.

"Bilo je sedam napadača -dva bombaša samoubice i pet drugih koji su poginuli u razmeni vatre. Nije poginuo niko od pripadnika snaga bezbednosti i za sada nemamo izveštaja o civilnim žrtvama", izjavio je šef policije u Kabulu Muhamed Ajub Salangi, preneo je AFP.

Napadači su zauzeli pozicije unutar nedovršene zgrade pored aerodroma i borili su se sa avganistanskim snagama bezbednosti oko četiri sata pre nego što je napad okončan.

Odgovornost za napad su preuzeli talibani. Putevi oko aerodroma su zatvoreni, a letovi sa aerodroma otkazani, dok su avioni koji je trebalo da slete u Kabulu preusmereni na aerodrom u Mazar-e-Šarifu na severu zemlje, prenosi Rojters.

Napad na aerodrom, koji koriste i civili i vojska, počeo je jutros oko 4.30, ubrzo nakon jutarnje molitve. Policija navodi da se napad odvijao uglavnom na vojnoj strani aerodroma, zapadno od civilnog terminala i da su napadači bili odeveni u policijske uniforme.
XS
SM
MD
LG