Dostupni linkovi

Nikolić: Srbija dala veliki doprinos stabilnosti u regionu


Srbija je u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos stabilnosti u regionu tako što je pokazala odlučnost da razgovorom i kompromisom reši pitanje Kosova, izjavio je u ponedeljak u Beogradu predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u razgovoru sa makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim.

"Stabilnost regiona jugoistočne Evrope jedan je od prioriteta politike koju državni vrh vodi i u tom cilju Srbija je u poslednjih godinu dana dala veliki doprinos toj stabilnosti tako što je pokazala rešenost da se jednom za svagda, razgovorima i obostranim kompromisima, reši problem Kosova i Metohije", rekao je Nikolić, navodi se u saopštenju predsednikove pres službe.

Nikolić je izrazio očekivanje da će Srbija krajem juna dobiti datum otpočinjanja pristupnih pregovora sa EU i poželeo da i Makedonija uspešno okonča svoj put evrointegracija.

Predsednik Vlade Makedonije izrazio je mišljenje da su Srbija i Makedonija ispunile sve kriterijume za početak pregovora sa Evropskom unijom i dodao da dve zemlje treba i dalje da sarađuju tokom tog procesa.
XS
SM
MD
LG