Dostupni linkovi

SAD: zvijezde emisije "Storm Chasers" poginule u tornadu



Broj poginulih u tornadima u Oklahomi i u susjednim državama američkog Srednjeg zapada popeo se na 14, među kojima su i tri lovca na oluje.

Poginuo je Tim Samaras (55), jedna od zvijezda emisije Discovery Channela "Lovci na tornado". S njim je poginuo i njegov sin Paul (24), te saradnik Carl Young (45). Samaras je bio jedan od najvećih stručnjaka za razorne oluje, te osnivač firme Twistex koja se bavila istraživanjem tornada. Sva trojica su poginula u El Renu, predgrađu Oklahoma Cityja. Zahvatio ih je vrtlog brzine od skoro 300 km/h.

Vijest o smrti "trojice lovaca na oluje" potvrdio je i Samarasov brat Jim objavivši na Facebooku pismo zahvale. "Hvala svima na podrški koju nam pružate. Izgubili smo velikog brata Tima, ali i njegova sina Paula, te saradnika Carla. Stradali su radeći oni što najviše vole, loveći tornade. Siguran sam kako je Tim sada u svom velikom tornadu na nebu", napisao je njegov brat.

Samaras i njegova ekipa bili su poznati po emisiji "Storm Chasers" na Discovery Channelu. Samaras je bio jedan od najiskusnijih 'lovaca' koji je s posebno opremljenim vozilima skupljao podatke o raznim olujama.
XS
SM
MD
LG