Dostupni linkovi

Dačić: Konsultacije o ekonomiji i štednji i narednih dana


Premijer Ivica Dačić rekao je da će danas i narednih dana biti održane konsultacije o stanju u ekonomiji i merama štednje, kao i o tome kako omogućiti društveni razvoj.

"Nije lako naći balans između te dve teme jer postoje različita mišljenja stručnjaka", kazao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Prema njegovim rečima, ova vlada ne krije probleme i ne stavlja ih pod tepih već ih rešava.

"Želimo da dobijemo datum za početak pregovora sa EU. To je dobro za investitore koji mogu da nam pomognu da stabilizujemo ekonomiju. U Evropi postoje različite mere - štednja ili razvoj. Mi nismo u situaciji da štampamo pare kao neke razvijene zemlje već da štedimo", poručio je Dačić.

On je istakao da je ove godine napravljen pomak kada je u pitanju stabilnost kursa dinara i smanjena stopa inflacije, a da se čine napori da se smanji budžetski deficit.

U toku dana očekuje se sastanak predsednika SNS i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, lidera SPS i premijera Ivice Dačića i lidera URS i ministra finasija Mlađana Dinkića, na kome bi trebalo da razmatraju ekonomske mere koje bi mogle biti preduzete radi ušteda u budžetu, navodi Tanjug.
XS
SM
MD
LG