Dostupni linkovi

Ljajić: Neminovna je rekonstrukcija Vlade ili izbori


Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je neminovno da dođe do rekonstrukcije Vlade ili do izbora, bez obzira da li će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji.

"Ako dobijemo datum mislim da je rekonstrukcija realnija. Ukoliko ga ne dobijemo, mislim da su onda izbori realniji. Ali to je na velikim strankama, pre svega na Srpskoj naprednoj stranci, koja je vodeća u koaliciji. Od njene odluke će zavisiti koja je opcija u igri", rekao je Ljajić za dnevni list Politika.

Ljajić je ocenio da nije dobro da se previše dugo licitira pričom o rekonstrukciji, jer to može da utiče na rad ministarstava zbog toga što ljudi počinju da kalkulišu ko će biti smenjen.

"Moje iskustvo iz prethodne vlade govori da to i te kako utiče na one koji su zaposleni u ministarstvima i zato bi bilo jako dobro da priču o rekonstrukciji, ako je ona opcija broj jedan, završimo što pre. To bi moralo do kraja jula da se završi", rekao je on.

Ljajić nije želeo da iznese svoj stav o tome da li je potrebno da se zamrznu plate i penzije već je rekao da će se o tome izjasniti na sednici Vlade.
XS
SM
MD
LG