Dostupni linkovi

Simatović posebno zahvalio za pomoć Dačiću


Franko Simatović
Franko Simatović
Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije DB-a Franko Simatović, koga je Haški sud oslobodio krivice, kaže da je veoma zadovoljan odlukom sudskog veća. U izjavi za list “Kurir“, po povratku u Beograd iz Haškog tribunala, Simatović je izjavio da mu je drago što je dokazao svoju nevinost.

"Odbrana je dokazala moju nevinost. Zadovoljan sam podrškom koju sam dobio od aktuelne vlade i zahvaljujem predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Aleksandru Vučiću. Država je u poslednjih godinu dana posvetila izuzetnu pažnju našoj odbrani", rekao je Simatović za “Kurir“.

"Zahvaljujem premijeru Dačiću, koji je u vreme prethodne vlade, kad je bio ministar policije, pokazao odlučnost i doneo pravednu odluku da se ispoštuju moja ustavna prava i potpisao garanciju da se vratim kući na privremenu slobodu. S obzirom na presudu, vidi se da nije pogrešio", kazao je Simatović.

On je rekao da će se sada posvetiti porodici i unucima.

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Jovica Stanišić i komandant Jedinice za specijalne operacije te službe Franko Simatović stigli su juče u Beograd.

Stanišić je, po povratku iz Haga, za "Večernje novosti" izjavio da je srećan zbog sadržaja same presude, ocenivši da je sudija Alfonso Ori shvatio suštinu njihovog slučaja.
XS
SM
MD
LG