Dostupni linkovi

Hejg pozvao Berlin da se pridruži Berlinu u reformi EUBritanski ministar inostranih poslova Vilijem Hejg pozvao je London i Berlin da predvode kampanju za reformu EU.

Hejg je u obraćanju tokom političke konferencije, održane nedaleko od Berlina, izneo neke od predloga za promene u EU za koje se nada da će odobriti Brisel, te naglasio da Britanija i Nemačka moraju predvoditi tu kampanju.

"Pronalaženje odgovarajuće ravnoteže između integracije u Evropu, onima kojima je to potrebno, i fleksibilnosti, kada je to najbolje za naše ekonomije i demokratije, biće veliki izazov u narednim godinama za nemačku i britansku diplomatiju", istakao je Hejg, nastojeći da ubedi Berlin da podrži planove britanskog premijera Dejvida Kamerona za pokušaj reforme EU pred mogući referendum o članstvu u Uniji.

Kameron je početkom godine obećao da će održati referendum o izlasku ili ostanku Britanije u EU ukoliko njegova stranka osvoji većinu glasova na narednim opštim izborima 2015. godine.

Hejg je naglasio da bi članice EU trebale da razmotre da nacionalnim parlamentima omoguće pravo da blokira zakon evropskog bloka za koji osete da prevazilazi ovlaštenja Evropske komisije.
XS
SM
MD
LG