Dostupni linkovi

SAD: Obama sa glavnim tajnikom NATO-aAmerički predsjednik Barack Obama će danas u Bijeloj kući razgovarati s glavnim tajnikom NATO-a Anders Fogh Rasmussenom o situaciji u Afganistanu i drugim važnim sigurnosnim pitanjima, izvijestio je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

Sastanak se održava u trenutku kada NATO i Sjedinjene Američke Države pripremaju povlačenje većine vojnika iz Afganistana, čime bi bio okončan dugotrajan rat koji je započeo nakon napada na SAD, 11. septembra 2001.

U Afganistanu se i dalje nalazi više od 60.000 američkih vojnika, a predsjednik Obama bi u narednim sedmicama trebao objaviti koliko će borbenih trupa SAD ostaviti u toj zemlji iduće godine, a koliko će ih ostati trenirati i davati potporu afganistanskim snagama te izvršiti neke vojne operacije.

"Predsjednik se raduje raspravi o pitanjima globalne i regionalne sigurnosti sa glavnim tajnikom NATO-a, uključivši završetak rata u Afganistanu i izgradnju trajne suradnje s afganistanskom vladom", rekao je Carney u priopćenju.
XS
SM
MD
LG