Dostupni linkovi

Sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke SaveU Sarajevu će danas na ministarskom nivou biti održan četvrti sastanak zemalja Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save /BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije/ na kojem će biti razmatran Plan upravljanja ovim riječnim slivom i potreba sklapanja Protokola kojima se jača regionalna saradnja.

Na sastanku će biti donesena Deklaracija sa smjernicama za dalje provođenje Okvirnog sporazuma, dok će jedan dio sastanka biti posvećen i regionalnim projektima od značaja za provođenje Okvirnog sporazuma i razvoj sliva Save.

Četvrti sastanak ima veliki značaj za prekograničnu saradnju u području voda, usmjeravanje konkretnih aktivnosti država i traženje zajedničkih rješenja za održivi razvoj u slivu rijeke Save, saopšteno je iz Međunarodne komisije za sliv rijeke Save. Na sastanku će biti predstavljeni rezultati rada komisije, kao i zajednički rezultati savskih država postignuti u provođenju Okvirnog sporazuma.

Okvirni sporazum o slivu rijeke Save potpisan je 2002. godine, na snagu je stupio 2004. godine i strateški cilj mu je prekogra
XS
SM
MD
LG