Dostupni linkovi

Lukšić-Dačić:Crna Gora podržava evropski put Srbije


Crna Gora snažno podržava evropski put Srbije, a dijalog sa Prištinom vodi ka pravednom rješenju problema na Kosovu, rekao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić danas na sastanku sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Lukšić, koji je i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, ocijenio je da je pravedno rješenje problema na Kosovu važan korak u postizanju trajnog regionalnog mira i stabilnosti.

Dačić i Lukšić su na sastanku u Beogradu ocijenili su da je saradnja Srbije i Crne Gore u usponu, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

"Zalažemo se za najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, za poboljšanje poslovnog ambijenta i zajednički regionalni nastup. Postoje zajednički projekti i interesi i to je ključ saradnje u regionu", rekao je Dačić.

On je poručio da je Srbija spremna za konstruktivan politički dijalog i stvaranje uslova za rješavanje svih otvorenih pitanja i da se mora obezbijediti novi koncept zajedničkog pristupa zemalja u regionu u pravcu ubrzanja evropskih integracija.
XS
SM
MD
LG