Dostupni linkovi

Regionalna akcija hapšenja zbog šverca kokaina


U međunarodnoj policijskoj akciji, u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Holandiji, uhapšeno je više osoba zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Kako je saoošteno iz MUP-a Srbije, pripadnici UKP-SBPOK-Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, kao i policijama i tužilaštvima iz više zemalja, a u okviru koordinirane međunarodne akcije, uhapsili više lica i izvršili pretrese na više lokacija.

Međunarodna policijska akcija bila je usmerena protiv organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem i preprodajom velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, navodi se u saopštenju MUP-a.

U Srbiji su uhapšene dve osobe: Hadži Zoran Jovanović, zvani “Zigi“ i “Tebra“, i Aleksandra Desnica. Pri tom je u Srbiji na pet lokacija izvršeno pretresanje stana i drugih objekata, a vezano za obezbeđivanje dokaza za krivični postupak protiv ove grupe.

Ne teritoriji Republike Srpske, a u saradnji sa Tužilaštvom BiH, istovremeno su izvršeni pretresi na sedam lokacija, a u vezi sa prikupljanjem dokaza protiv više uhapšenih članova ove organizovane kriminalne grupe. Na teritoriji Crne Gore uhapšen je Mirsad Halilović i izvršeni su pretresi njegovog stana i drugih prostorija. Na području Hrvatske izvršeno je istovremeno pretresanje više lokacija, a radi obezbeđivanja materijalnih dokaza vezanih za ovu organizovanu kriminalnu grupu.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, ova organizovana kriminalna grupa bavila se krijumčarenjem kokaina iz zemalja Latinske Amerike u zemlje Zapadne Evrope, u dužem vremenskom periodu. Pripadnici ove grupe svoju aktivnost su pre svega usmeravali na teritorije zemalja Zapdne Evrope, posebno Holandiju, Belgiju, Nemačku i Španiju, navode iz MUP-a.
XS
SM
MD
LG