Dostupni linkovi

Dijalog Srbije i Kosova u Briselu na dva nivoa


U Briselu će se danas prvi put sresti timovi za implementaciju sporazuma Beograda i Prištine, dok će se paralelno voditi ekspertski dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama.

Na čelu beogradskog tima biće šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je ujedno predsednik Odbora za implementaciju sporazuma koji je 19. aprila potpisan u Briselu.

Osim Vulina, u timu se nalaze i ministar pravde Nikola Slaković, generalni sekretar vlade Veljko Odalović i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

Paralelno sa razgovorom timova za implementaciju, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu će se sutra voditi i tehnički dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama.

Premijer Srbije Ivica Dačić juče ujutru je u Evropskom parlamentu izjavio da će briselski sporazum biti u potpunosti sproveden, a da je rok za postizanje finalnog dogovora o struji i telefoniji sredina juna.
XS
SM
MD
LG