Dostupni linkovi

Dačić: Po raspoloženju u EU-moguć datum za pregovorePredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je danas, posle razgovora s poslanicima Evropskog parlamenta, da će Evropska unija u junu odobriti početak pregovora o članstvu sa Srbijom, što je pokazalo, dodao je, i raspoloženje na sastanku šefova diplomatija EU i visoke predstavnice Ketrin Ešton u ponedeljak.

Srpski premijer Dačić je to izjavio posle izlaganja i odgovora na pitanja poslanika Spoljnopolitičkog odbora EP i posebnog susreta s predsednikom tog odbora Elmarom Brokom, naglasivši da to svedoči i o tome da Srbija zauzima novi položaj u međunarodnoj politici.

Evropski poslanici su, preneo je Dačić, uputili jasnu podršku tome da Srbija dobije datum pregovora o članstvu, a susret s Brokom, članom stranke nemačke vladajuće stranke, je bio važan i zbog stava Berlina.

On je rekao da će sutra početi da rade radne grupe za primenu sporazuma o normalizaciji odnosa Beograd - Priština i da je to, kao i političke teme dalje integracije Srbije, bilo u središtu razmene mišljenja s Ketrin Ešton.
XS
SM
MD
LG