Dostupni linkovi

Sirijski pobunjenici osuđuju paralizu opozicijeSirijski pobunjenici u zemlji osudili su danas paralizu Sirijske nacionalne koalicije, predstavnike opozicije okupljenih na sastanku u Istanbulu.

U zajedničkoj izjavi četiri vodeće opozicione grupe unutar Sirije navode da predstavnici Sirijske nacionalne koalicije koji su se sastali u Istanbulu nisu u stanju da ispune svoje obaveze prema revoluciji zbog untrašnjeg neslaganja.

Na sastanku Nacionalne koalicije u Turskoj pokazale su se oštre podele i nemogućnost dogovora oko toga kako da se prošire na nove članove i ko treba da ih predstavlja na međunarodnoj mirovnoj konferenciji koju u junu žele da organizuju Rusija i SAD.

Ovo je najjasniji znak o totalnom rasulu u rukovodstvu opozicije koja je suočena sa izazovom predstojeće konferencije, prema pozivu SAD i Rusije, gde treba da razgovara sa sirijskim režimom, ocenjuje dopisnik Bi-bi-sija (BBC) iz Bejruta.

Sirijski istaknuti opozicionar Mišel Kilo, intelektualac marksista, je takođe osudio nesposobnost opozicije da donosi odluke.
XS
SM
MD
LG