Dostupni linkovi

Članica Pusi rajota u bolnici posle štrajka glađu


Marija Aljohina
Jedna od članica ruskog pank benda Pusi rajot Marija Aljohina odvedena je u utorak u bolnicu, sedmog dana štrajka glađu tokom služenja zatvorske kazne zbog performansa protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Aljohina je prebačena u bolnicu u okviru zatvorskog kompleksa u gradu Bereznjiki, rekao je agenciji Asošiejted pres suprug druge članice benda.

Muzičarka je prošle srede počela štrajk glađu zato što joj je zabranjeno da prisustvuje sednici sudskog veća koje je razmatralo njen zahtev za prevremeno puštanje na slobodu. Sud je odbio njen zahtev, prihvativši stav tužioca da se ona nije pokajala za počinjeno delo i nije poštovala zatvorska pravila.

U pismu koje su objavili njeni advokati, a koje je datirano od ponedeljka, Aljohina tvrdi da su zatvorski zvaničnici pokušavali da okrenu druge zatvorenike protiv nje i da su od početka zauzeli negativan stav prema članicama Pusi rajota.

Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jektarina Samucevič osuđene su 17. avgusta 2012. na po dve godine zatvora za huliganstvo pošto su u februaru u hramu Hrista Spasitelja izvele performans protiv Putina.

Nakon što su uložile žalbu, presuda Tolokonjikovoj i Aljohinoj je potvrđena, a Jektarina Samucevič osuđena je na uslovnu kaznu, podseća Beta.
XS
SM
MD
LG