Dostupni linkovi

Temperatura u Splitu danas 8 stepeni


U Splitu je jutros izmjerena rekordno niska tempertura za ovo doba godine 8,6 stepeni, što je čak za 2,1 stepen manje od dosadašnje najniže izmjerene temperature krajem maja.

I u ostalim djelovima Hrvatske tempereture su znatno niže od uobičajenih za ovo doba godine, dok meteorolozi kažu da brzog otopljenja nema do daljnjeg.

U najvećem dijelu zemlje najviše dnevne temperature su od devetog do 18. podeljka Celzijusove skale, u dijelu Dalmatinske zagore ni najviše dnevne temperature nisu prešle 10 stepeni.

Na meteorološkoj stanici Split prosječna dnevna temperatura dana juče je bila 11,4 stepana i uvjerljivo je najniža od kada su počela službena meteorološka mjerenja u Splitu.

Još zanimljivije zvuči podatak da je nedelja u Splitu bila i najhladniji dan u zadnjoj dekadi maja od početka službenih meteoroloških merenja. Dosadašnji rekord treće dekade zabilježen je 21. maja 1987. kada je prosječna dnevna temperatura bila 12 stepeni.

Očekuje se da će čitava sedmica u Hrvatskoj biti kišna i hladna i rijetka su mjesta gdje će temperatura preći 20. podeljak Celzijusove skale.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG