Dostupni linkovi

Vučić: Postoje nedoumice u vezi sa planom implementacije


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da postoje nedomuce u vezi sa planom implementacije sporazuma Beograda i Prištine, pa zbog toga ne veruje da će danas biti održana sednica Vlade povodom dogovora koji su postigli premijeri Dačić i Tači.

"Ne verujem da će danas biti održana sednica Vlade zbog nedoumica koje postoje oko plana za implementaciju sporazuma, zato ću danas razgovarati sa pojedinim prestavnicima međunarodne zajednice, kako bih dobio još neka garancije za Srbe na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić na predizbornom skupu Srpske napredne stranke povodom lokalnih izbora u Zemunu, prenosi Beta.

On je precizirao da postoje i izmene plana o implementaciji sporazumu u Briselu, koje se ne odnose na paralelne institucije na Kosovu i Metohiji.

"Izmjene se tiču nepostojanja obaveze za izmene prištinskih zakona, tehničkih detalja za zajednicu srpskih opština i statusnog dela koji bi garantovao opstanak srpskih dokumenata", kazao je Vučić.

On je naveo da Srbija insistira na pitanjima obezbeđenja ličnih dokumenata i državljanstva za Srbe, kao i pečata za univerzitet.đ
XS
SM
MD
LG