Dostupni linkovi

Objavljeni prvi detalji proslave hrvatskog ulaska u EU


Hrvatska se priprema za ulazak u Evropsku uniju 1. jula, a centralna proslava hrvatskog članstva biće 30. juna u centru Zagreba, gde se očekuje oko 120 zvaničnika iz država EU i regiona.

Vlada Hrvatske saopštila je u petak da će se na centralnoj proslavi hrvatskog članstva okupiti politički lideri država članica EU, zemalja jugoistočne Evrope, čelnici evropskih institucija i hrvatski uglednici.

"Za Hrvatsku i njene građane to je istorijski trenutak i prilika obeleževanja ispunjenja dugogodišnje težnje članstva u porodici evropskih demokratija. Hrvatsko članstvo predstavlja i uspeh politike proširenja Evropske unije", navodi hrvatska vlada u obaveštenju u kojem otkriva prve detalje svečanosti.

Program za građane na Trgu bana Jelačića počinje u 21 čas, a centralni deo svečanosti dva sata kasnije na glavnom gradskom trgu. Najavljeno je pozdravno obraćanje premijera Zorana Milanovića i završno predsednika Ive Josipovića. Završetak programa je 15 minuta posle ponoći. Proslava hrvatskog članstva u EU u Briselu će biti održana 3. jula, navodi Beta.
XS
SM
MD
LG