Dostupni linkovi

Samoubički napad i sukobi u Kabulu


U centru Kabula, nakon samoubilačkog napada, uslijedila je pucnjava između policije i talibanskih pobunjenika koji su zauzeli položaje u jednoj zgradi u kojoj se nalaze stranci.

"Grupa naoružanih pobunjenika iz jedne zgrade puca na policiju. Pucnjava je uslijedila nakon samoubilačkog napada", potvrdio je šef policije u Kabulu Mohamed Zaher.

Pripadnici norveških specijalnih snaga stigli su na lice mjesta kako bi pomogli svojim avganistanskim kolegama da opkole pobunjenike.

U zgradi gdje su se sklonili pobunjenici borave stranci koji rade za Međunarodnu organizaciju za migraciju.

"Nekoliko pobunjenika je zauzelo pozicije u ovoj zgradi. Ne znamo koji su njihovi ciljevi, ali mislimo da planiraju napad na kancelarije Avganistanskih snaga za državnu zaštitu, Amabasadu Holandije i neke organizacije UN", izjavio je portparol policije Hašmat Stanikzai.

On nije mogao da kaže da li ima žrtava.

Odgovornost za ovaj koordinisani napad preuzeli su talibani. "Jedan od naših ljudi izvršio je mučenički napad automobilom, a potom je grupa mudžahedina sa lakim i teškim naoružanjem zauzela položaje u zgradi u kojoj žive stranci i pripadnici tajnih službi", rekao je portparol talibana Zabiulah Mudžahid za AFP.
XS
SM
MD
LG