Dostupni linkovi

Predložen pritvor za uhapšene u aferi Razvojna banka Vojvodine


Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević završio je večeras saslušanje osumnjičenih za malverzacije u Razvojnoj banci Vojvodine (RBV), nakon čega je predložio da im se odredi pritvor.

Kako je u Tužilaštvu rečeno agenciji Beta, doneta je i naredba za sprovodjenje istrage.

Pred Tužilaštvom za organizovani kriminal danas su saslušani članovi Izvršnog odbora RBV Goran Kostić i Jelena Kokelj-Protić, zbog krivične prijave da su nezakonito odobravali bankarske transakcije.

Po krivičnoj prijavi, oni su od novembra 2010. do kraja oktobra 2012. godine sa ostalim članovima Izvršnog odbora nezakonito odobravali bankarske plasmane, kredite i bankarske garancije preduzećima pod kontrolom osumnjičenog Dušana Borovice.

Odobreno je ukupno deset bankarskih garancija realizovanih na teret Razvojne banke Vojvodine i pet kredita koji do danas nisu vraćeni. Tako su ta preduzeća pribavila protivpravnu imovinsku korist od 1,9 milijardi dinara.

Povodom tih plasmana Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo i vodi istragu i protiv drugih odgovornih lica u Razvojnoj banci Vojvodine - Srdjana Petrovića, Slobodana Bajina, Biljane Jovanović i Dušana Borovice.
XS
SM
MD
LG