Dostupni linkovi

Dačić:Ili izbori ili će ZSO činiti "Tačijevi Srbi"


Ivica Dačić
Premijer Ivica Dačić kaže da ako Srbi sa sjevera Kosova odluče da ne učestvuju na lokalnim izborima na Kosovu, moraju znati da će Zajednicu srpskih opština činiti "Tačijevi Srbi".

Premijer Srbije je najavio je da će Vlada sjutra ili prekosjutra odlučiti o predloženom tekstu sporazuma o implementaciji briselskog sporazuma. O tome, kao što je predviđeno, pismeno će obavijestiti Ketrin Ešton do kraja nedelje.

Ivica Dačić je istakao da je veoma bitno da Srbi sa sjevera Kosova učestvuju u implementaciji briselskog sporazuma i ukazao da niko u međunarodnoj zajednici ne vjeruje da Beograd ne može da utiče na njih.

Upitan šta će biti ako politički lideri sa sjevera Kosova budu bojkotovali proces, Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je veoma je bitno da postoji "zajednički pristup".

"Mogu oni da ne učestvuju na lokalnim izborima, ali će onda tu Zajednicu činiti 'Tačijevi Srbi'. Ako je to u interesu srpskog naroda, samo napred", poručio je Dačić, zaključujući da je "svima jasno kuda plovi ovaj brod - ili ćete biti na njemu, ili ne postojimo".

Preama njegovim riječima, jedan dio dogovorenog o sprovođenju tiče se i srpskih opština na Kosovu, ali u najvećem broju se tiče same države Srbije.

Dačić je kazao da se srpska delegacija izborila za "maksimalno".
XS
SM
MD
LG