Dostupni linkovi

U Pakistanu bomba usmrtila 12 ljudiBomba aktivirana u rikši pored vozila koje koriste pripadnici snaga bezbjednosti ubila je danas 12 ljudi na jugozapadu Pakistana, saopštila je policija. Bomba je aktivirana daljinskom komandom, a u njoj je bilo oko 100 kilograma eksploziva.

Meta napada bio je kamion sa pripadnicima državnih snaga bezbjednosti u predgrađu Kvete, glavnog grada nemirne provincije Balučistan.

Policijski zvaničnici izjavili su da je među žrtvama 11 pripadnika snaga bezbjednosti, a ranjeno je još 11 lica, prenio je AFP. Balučistan je najveća i najsiromašnija pakistanska provincija, koju potresaju islamističko i vjersko nasilje, kao i dugogodišnja separatistička pobuna.

Ova provincija graniči se sa Avganistanom i Iranom i sadrži značajne zalihe gasa i ostale mineralne resurse, ali je njihova eksploatacija otežana usljed nepovoljne bezbjednosne situacije.

Šef policije u ovoj provinciji prije deset dana preživio je samoubilački bombaški napad ispred svog doma u Kveti. Tada je poginulo šestoro ljudi, a ranjeno 46 osoba.
XS
SM
MD
LG