Dostupni linkovi

Dačić: Srbiji ne trebaju ratovi i pogibije


Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbiji nisu potrebni ni sukobi, ni ratovi i da niko ne treba da gine za Srbiju, već treba da za nju svi žive i rade.

Kao gost na izbornoj skupštini Ujedinjenih regiona Srbije, Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, rekao je da nije lako danas voditi Srbiju jer je najteže boriti se za mir i za modernu zemlju.

"U ratu se za juriš javljaju najbolji, a u miru se za juriš u nepotrebne ratove javljaju najgori. Srbija nije Srbija Srednjeg vekam već Srbija 21 veka. Jaka Srbija je dobra za ceo srpski narod u regionu", rekao je Dačić pozdravljajući izbornu skupštinu URS-a koji su govor svog koalicionog partnera u vlasti dočekali velikim aplauzom.

Dačić je rekao da je "duša Srbije pravda". "Mi (Socijalistička partija Srbije) smo levica, vi (Ujedinjeni regioni Srbije) ste tu negde desnica ili centar. Poneće me žar političke borbe pa ću početi da vas ubeđujem da glasate za mene", rekao je predsednik socijalista.

Dačić je rekao da je vreme da se koncipira politika kako bi Srbija trebalo da izgleda. On je pozvao URS da zajedno krenu u, kako je naveo, novo vreme.

Na izbornoj skupštini Ujedinjenih regiona Srbije koji su prerasli u političku stranku, danas se biraju predsednik, zamenik predsednika i drugi organi stranke.
XS
SM
MD
LG